Slagers van Keten Duurzaam Rundvlees maken consumenten bewust van duurzame vleesconsumptie
okt09

Slagers van Keten Duurzaam Rundvlees maken consumenten bewust van duurzame vleesconsumptie

10 oktober 2017 Vandaag is de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens deze landelijke actiedag wordt extra aandacht gevraagd voor een duurzamere samenleving. Reden voor de slagers van Keten Duurzaam Rundvlees om de consument bewust te maken dat vlees eten een stuk duurzamer kan. Dat doen zij door een stickeractie, waarmee aandacht gevraagd wordt duurzaam geproduceerd rundvlees. De Nederlandse consument geeft steeds meer geld uit aan duurzaam...

Lees Meer
Consument besteedt kwart meer aan duurzaam voedsel
okt05

Consument besteedt kwart meer aan duurzaam voedsel

Consumenten besteedden in 2016 voor 3,8 miljard euro aan duurzaam voedsel, een stijging van 26% ten opzichte een jaar eerder. Het aandeel duurzaam voedsel binnen de totale voedselbestedingen is daarmee gestegen van 8% in 2015 naar 10% in 2016. Aan de keurmerken Biologisch en Beter Leven wordt het meest besteed. Dit blijkt uit de jaarlijkse Monitor Duurzaam Voedsel, uitgevoerd door Wageningen Economic Research in opdracht van het...

Lees Meer
Robuust het nieuwe consumentenmerk Rundvlees
mei22

Robuust het nieuwe consumentenmerk Rundvlees

Met Robuust introduceren wij een nieuw consumentenmerk Puur Hollands Rundvlees. Een kwaliteitsmerk gericht op de consumenten die in toenemende mate bewust kiezen voor (h)eerlijk vlees. Robuust is een initiatief van Keten Duurzaam Rundvlees (KDR), een samenwerkingsverband tussen Nederlandse vleesveehouders, slachterijen, grossiers, slagers en overige afnemers van rundvlees. KDR staat voor een hoge kwaliteit rundvlees. Puur,...

Lees Meer