Certificeren

U kunt zich aanmelden als KDR gecertificeerd vleesveehouder, als u voldoet aan alle criteria welke omschreven staan in het Kwaliteitshandboek.

ROBUUST KDR Kwaliteitshandboek vleesveehouders 4.0 d.d. 1-6-2016

Aanmeldingsformulier Vleesveehouders

Een onafhankelijke controle instantie komt bij u langs om te controleren of u aan alle criteria voldoet en hanteert daarbij duidelijke richtlijnen, welke zijn uitgegeven door de Stichting KDR:

Beslisdocument + sanctiekader KDR versie 3.0 mei 2015

Aanvulling op KDR Kwaliteitshandboek in verband met in België samengestelde Krachtvoeders

Op 13 april 2017 heeft het Bestuur van de Stichting KDR een overeenkomst afgesloten met de BEMEFA, de Belgische BEroepsvereniging van MEngvoeder FAbrikanten. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de voorwaarden waaraan Belgische leveranciers van samengestelde krachtvoeders moeten voldoen. Een van de voorwaarden is dat zij lid zijn van BEMEFA én OVOCOM gecertificeerd.

Belgische krachtvoerleveranciers die hieraan voldoen en die, in uitzondering op KDR 3.11 samengesteld krachtvoer mogen leveren aan KDR gecertificeerde vleesveehouders, zijn in de bijlage bij de overeenkomst met naam genoemd.

Het betreft:

 • AVEVE NV – Aalter
 • AVEVE NV – Merksem
 • Dumoulin NV – Kortrijk
 • Dumoulin SA – Andenne
 • ForFarmers België
 • Franson
 • N.V. Stassen
 • Quality Feed
 • QUARTES

 

Wilt u zich certificeren als verkoper van Robuust Rundvlees dan kunt u zich aanmelden middels een van de onderstaande formulieren.

Aanmeldingsformulier Slagers

Aanmeldingsformulier Horeca

 

Na aanmelding zal een onafhankelijke controlerende instantie contact opnemen om een afspraak te maken voor de aanvangscontrole in de vorm van een proces-audit. Het bedrijf wordt gekeurd op de dan geldende voorwaarden.

Na positieve beoordeling volgt het opsturen van het deelnamecertificaat aan de betreffende grossier/leverancier, die deze overhandigd aan nieuwe licentiehouder.

De promotie-kit kan aan de nieuwe potentiële licentiehouder wordt direct overhandigd na de akkoordverklaring KDR.

Vervolgens zal het bedrijf jaarlijks worden gecontroleerd op tracking en tracing inclusief een algemene kilocontrole.

De keuringskosten bedragen € 150,00 per jaar en zijn voor rekening van de licentiehouder.

De promotie-kit bestaat uit:

  1. Posters voor kliklijst
  2. Flyers voor op de toonbank
  3. Digitale foto narrow casting
  Aan het gebruik van het Robuust en/of KDR logo zijn strikte voorwaarden verbonden. Deze zijn beschreven in het Reglement Logo Gebruik:

ROBUUST KDR Reglement Logo Gebruik 21-5-2015