Fries Dagblad – Slager Van Poele

Slager Van Poele

FRIES DAGBLAD, 11 september 2013

Slager Van Poele verkoopt geen kiloknallers

Feanwâlden | Vers vlees van goede kwaliteit, waarvan bekend is waar het vandaan komt. Dat wil slager Sjoerd van Poele (44) verkopen in zijn winkel aan de Lysterstrjitte in Feanwâlden. ,,Klanten waarderen dat”, aldus Van Poele.

Vorige week nog ontstond er opschudding door een uitzending van het televisieprogramma Zembla waarin beweerd werd dat er structureel gesjoemeld werd met vlees dat het Beter Leven Keurmerk heeft. Volgens Zembla wordt dit Beter Leven-vlees regelmatig gemengd met vlees uit de bio-industrie. Consumenten in de supermarkt betalen echter wel een hogere prijs voor het Beter Leven-vlees.

Dat soort gesjoemel kan niet plaatsvinden in de slagerij van Sjoerd van Poele. Twee jaar geleden startte hij zijn eigen slagerij en vanaf het begin probeerde hij zoveel mogelijk vlees te krijgen waarvan de herkomst volledig bekend was. Als het gaat om varkensvlees, koopt Van Poele daarom alleen het zogenoemde Friberne-vlees in, dat geproduceerd wordt door varkenshouders die hun dieren onder betere omstandigheden houden dan reguliere varkensboeren en hen voer geven dat uit Fryslân afkomstig is.

Voor zijn kippenvlees maakt Van Poele sinds een jaar gebruik van het Gildehoen, waarvan de pluimveehouders ook streven naar duurzaam geproduceerd kippenvlees. En voor zijn rundvlees is Van Poele sinds kort aangesloten bij de Keten Duurzaam Rundvlees (KDR), een samenwerkingsverband tussen veehouders, slachterijen, grossiers en slagers, die ernaar streven de kwaliteit van het rundvlees te verbeteren.

Bron: www.frieschdagblad.nl

Author: KDR

Share This Post On