KDR grossier Tomassen zet onderscheidend varkensvlees concept op

Vier varkenshouders zetten vleesconcept Ruygveen op

Vier Limburgse varkenshouders, een slachter en slager hebben hun varkensvleesconcept Ruygveen gelanceerd. Limburgs gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA) ontving het eerste mandje met producten.

De varkenshouders Eric Baeten, Jan Vissers, Leo van Lier en Mark Tijssen, slachter Dennis Tomassen en slager Funs Rutten overhandigde vorige week een mand met Ruygveen varkensvleesproducten in Panningen aan Patrick van der Broeck. Dit als dank voor de 15.000 euro die de provincie beschikbaar stelde voor het uitwerken van het Ruygveen varkensvleesconcept en de officiële start.

Speciaal voermengsel
De varkenshouders, slachterij en slagerij hebben elkaar gevonden in het Ruygveen vleesconcept. De Topigs 20 x Tempo varkens die een speciaal afgestemd voermengsel krijgen in combinatie een langer leven en de regionale betrokkenheid moeten het stukje Ruygveen varkensvlees een meerwaarde geven. De marges in de keten worden gelijkelijk verdeeld. Het ras en voer zorgen voor een betere houdbaarheid en smaak van het vlees. Doordat nu meer kilo’s behouden blijven, hoeft de consument geen hogere prijs te betalen.

Het concept Ruyghveen is eigendom van Stichting Peellandvarken. Zeven leden zijn eigenaar van de stichting: Eric Baeten (varkenshouder), Jan Vissers (varkenshouder), Leo van Lier (varkenshouder), Mark Tijssen (varkenshouder), Dennis Tomassen (slachter), Funs Rutten (slager) en John Korsten (agrarisch marketingbureau Drops).

Tekst: Ruben van Boekel
Beeld: Ruygveen
Bron: http://www.pigbusiness.nl/vlees/nieuws/4922/vier-varkenshouders-zetten-vleesconcept-ruygveen-op

Author: KDR

Share This Post On