Klanten van KDR slagers lunchen tussen de koeien

Op 11, 17 en 18 april jl. werden 150 klanten van 3 KDR gecertificeerde slagers uit West Friesland in de gelegenheid gesteld om een kijkje te nemen op een KDR Vleesveebedrijf. Het werd een enorm succes waar nog lang over nagepraat wordt.

Nieuwe Oogst TV maakte er een mooie reportage over.

Waar komt het vlees vandaan, hoe hebben de dieren geleefd en is er goed voor ze gezorgd? Die vragen krijgen slagers steeds vaker. Bij de vleesveehouder ligt het antwoord.

Drie KDR gecertificeerde keurslagers uit West-Friesland, Jos Smal, Timo Boon en Marc de Meijer, brachten hun klanten hoogstpersoonlijk met bussen naar Edwin en Anita Heijdra uit IJsselstein, die het rundvlees aan deze slagers leveren. ‘Wij willen open en transparant zijn en daarom hebben we de klanten meegenomen hiernaartoe’, vertelt Keurslager Jos Smal.

Op de boerderij kregen de consumenten een lunch die door Koert Krouwel van Hot News!! Mobile BBQ is bereid. Die viel goed in de smaak. ‘Je haalt bij een slager een stuk vlees en dan denk je: het zal wel goed zijn. Nu kunnen we zien hoe het gaat’, zegt Gerard Vredevoort. Vredevoort is amateurkok en ging graag met de slager mee. ‘In de media wordt veel onzin verteld over de boeren, heb ik wel in de gaten. Van alle mensen die ik tot nu toe heb ontmoet, kun je enkel zeggen dat ze liefde voor hun dieren hebben.’

Ook Smal is dolenthousiast. ‘Ik werk nu veertig jaar voor mezelf en heb nog nooit zoveel positieve reacties gehad na een dag. De mensen zien dat het anders gaat dan ze in gedachten hadden.’

 

Author: KDR

Share This Post On