Rabobank en EIB: €100 miljoen voor investeren met impact

Rabobank en EIB: 100 miljoen voor investeren met impact
– Eerste €50 miljoen EIB-gelden voor impactlening volledig benut –

Rabobank-LogoOpnieuw heeft de Rabobank heeft EIB-gelden beschikbaar gekregen voor het verstrekken van bedrijfskrediet met positieve impact, dit keer in totaal 110 miljoen euro. De eerste tranche van 50 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB) voor een impactlening bij de Rabobank is inmiddels volledig benut. In de afgelopen zes maanden hebben 47 mkb- en midkap bedrijven gebruik gemaakt van een impactlening. Daarmee investeren ze in de toekomst van hun onderneming en leveren bovendien een bijdrage aan een leefbare wereld en dat is in het belang van mens en milieu. Dit succes maakt dat de Rabobank en EIB doorgaan met het stimuleren van impactinvesteringen door mkb en midkap bedrijven.

Eric Saris, directeur bedrijven bij de Rabobank, over het succes: “Het enthousiasme voor investeren met impact is groot. Dankzij de impactlening is inmiddels door duurzame koplopers in Nederland voor ca. 250 miljoen euro geïnvesteerd. Investeringen die ‘winst’ opleveren voor de bedrijven zelf, maar bovendien positief uitwerken voor mens, milieu en maatschappij. Juist daarom willen wij met een impactlening duurzame ontwikkeling bij mkb en midkap bedrijven financieel belonen.”

Vice-President Pim van Ballekom van de EIB voegt toe: “De voortzetting van deze succesvolle faciliteit is een duidelijk signaal dat duurzame bedrijfsvoering de toekomst is. De EIB kijkt bij elke investering naar de bijkomende effecten, dus niet alleen op economisch gebied, maar juist in de zin van sociale, menselijke en milieu-impact. Deze operatie is daarmee een steun in de rug voor een bewust Nederlands midden- en kleinbedrijf.”  Een duurzaam en innovatief  bedrijf is over het algemeen meer toekomstbestendig. Rabobank en EIB verwachten dat met een impactlening mkb-ondernemers en midkap bedrijven met een goed en duurzaam plan de weg naar duurzame ontwikkeling sneller gaan vinden.

Lees het hele bericht hier

 

Author: KDR

Share This Post On