Ruyghveen concept breidt uit met Rundvlees

Ruyghveen heeft besloten haar concept, dat voorheen alleen op varkensvlees was gestoeld, uit te breiden met rundvlees.

Conceptdeelnemer Tomassen Vlees uit Someren: “We zijn op zoek gegaan naar rundveehouders uit de Peel die achter ons verhaal staan. In Wiljan van de Kruijs en Dré Kuppens uit Weert hebben we twee gelijkgestemden gevonden. Ook bij deze veehouders krijgen dieren de rust en ruimte om op te groeien. En omdat ze in de Peel gelegen zijn, kunnen we ook hierbij de transportkilometers beperken. Na een periode van testen en optimaliseren is nu het moment aangebroken dat we vol trots naar buiten kunnen treden met Ruyghveen rundvlees.Voor de Ruyghveen slagers en hun klanten betekent dat dus een groter aanbod in vlees met Peelkarakter.”

Zowel Wiljan van de Kruijs als Dré Kuppens zijn deelnemer aan de Keten Duurzaam Rundvlees. Hun bedrijf voldoet aan de voorwaarden die zijn opgesteld voor deelnemende vleesveehouders. Hierop worden zij gecontroleerd door de onafhankelijke keuringsorganisatie KIWA Verin.

Author: KDR

Share This Post On