Samen sterk met onderscheidend duurzaam rundvlees

Slagers die Hollands rundvlees van het merk ROBUUST verkopen, weten precies waar hun vlees vandaan komt. Dat komt door de samenwerking van alle schakels in de Keten Duurzaam Rundvlees. Eindproduct is Lekker Hollands Rundvlees van een constante, hoge kwaliteit met een kloppend verhaal.

‘Waar komt het vlees dat u verkoopt vandaan?’ en ’Hoe heeft de koe geleefd?’ Dit zijn vragen die slagers steeds vaker van klanten krijgen. De consument van tegenwoordig is kritisch en koopt bewust zijn stukje vlees. Hij wil weten welke weg de koe en het vlees hebben afgelegd van boer naar bord.

Voor slager Mark Hamans is dit dagelijkse kost: ‘’We zijn de laatste jaren predikant geworden. Net als zij, zijn wij slagers van een uitstervend ras.’’ Samen met zijn broer Luc Hamans runt Mark slagerij Hamans in Venlo. ‘’We moeten elke dag praten, praten, praten om onze klanten er bewust van te maken dat we een goed product verkopen.’’

Logo RobuustSamenwerking

Daarom kozen Mark en Luc Hamans vorig jaar voor ROBUUST Rundvlees uit de Keten Duurzaam Rundvlees. Dit is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse veehouders, slagers, slachters en grossiers. Vleesveehouders Anita en Edwin Heijdra waren in 2012 de initiatiefnemers. Hun drijfveer is verbetering van de samenwerking en het bundelen van krachten.

De Stichting KDR beheert en bewaakt het keurmerk. Er is veel oog voor duurzaamheid, dierenwelzijn en controle. Uitsluitend vlees dat aan de strenge KDR eisen voldoet, mag het keurmerk dragen. Naleving van alle voorwaarden wordt door een onafhankelijk bureau gecontroleerd in opdracht van de Stichting KDR.

Lees hier het hele artikel online te lezen op VleesPlus

 

Author: KDR

Share This Post On